Skip to main content
Bureau voor Architectuur ® werd opgericht in 1990 door architect Jan Hermant en is gevestigd in Brugge.

Het Bureau werkt steeds binnen een multi-disciplinair teamverband, en stelt naargelang het project een samenwerkingsverband op met technische consulenten, externe architecten en ontwerpers.
De samenwerking binnen dit “working-apart-together”-principe biedt ons enigszins de vrijheid om met intense toewijding aan meest diverse projecten te werken, dit staat ook garant voor vernieuwende visies en kwaliteitsvolle architectuur.

Om dit mogelijk te maken wordt het aantal uitvoeringen bewust beperkt zodat een persoonlijke en intensieve opvolging mogelijk blijft.
Alle projecten worden dan ook persoonlijk geleid door arch Jan Hermant.
Het Bureau stelt een goede samenwerking met de opdrachtgever voorop, waarna deze zeer intensief in het volmakingsproces wordt betrokken.

Het Bureau heeft geen specifieke specialiteit, maar benaderd iedere opdracht als een unieke uitdaging om binnen een gesteld gegeven een kwaliteitsvolle en originele architectuur te realiseren.
Gerealiseerde projecten zijn te vinden in Vlaanderen en het buitenland en omvatten (meer)gezinswoningen, industriegebouwen, kantoor- en utiliteitsgebouwen, winkelinrichtingen en standenbouw.
De laatse jaren heeft het Bureau een uitzonderlijke expertise opgebouwd voor renovaties en “make-overs”.

Enkele realisaties werden gepubliceerd in diverse vaktijdschriften en waren te zien op tentoonstellingen. Op zich geen doel …. reden waarom het overgrote deel van de realisaties niet gekend zijn.